Hoortoestellen

Ik begrijp dat een hoorprobleem de eigen leefwereld kleiner maakt, veel energie kost en ook erg ingrijpend is. Een hoortoestel kan dan een uitkomst zijn. Samen met de klant ga ik op zoek naar de best passende oplossing.

Daarnaast kunnen ook mensen die al een hoortoestel dragen, tegen allerlei hoorproblemen aanlopen. Ook hen help ik graag.

Hoe werkt het?

Allereerst maak ik een audiogram, dat is een uitgebreide hoormeting. Deze neem ik af volgens de StAr-richtlijnen en ik werk met een Triage aanvulling. Een hoormeting én mijn professionele advies, zijn altijd vrijblijvend.

In sommige gevallen verwijs ik door naar een KNO-arts of het Audiologisch Centrum. Bijvoorbeeld wanneer extra controle of een onderzoek nodig is. Het kan heel goed zijn dat de klant dan weer terugkomt bij mij.

Proefperiode

Als het advies is om een hoortoestel te proberen of eventueel te vervangen, dan bied ik altijd een proefperiode aan. Dan kan de klant vast wennen of ervaren of dit hoortoestel de beste oplossing is. Hier maken we samen heldere afspraken over.

Na de proeftijd en het aanhoren van mogelijke wensen, is het belangrijk om een definitieve keuze te maken. Dat doe ik alleen als ik een duidelijk beeld over het gehoor, bepaalde hoortechnieken heb toegepast en alle vragen heb beantwoord.

Gevoel en visie

Hoortoestellen zijn er in veel verschillende soorten, types, kleuren en maten. Door mijn jarenlange ervaring, persoonlijke benadering, maar ook door mijn gevoel en visie op hoorzorg, kan ik daar prima én passend over adviseren.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak of meer informatie.